fredag 12 juli 2013

Supertrevlig, snygg, social stugsittare ska sluta smeka sin smartphone sedan sällskapet suckat

Midsommaren närmade sig och att inte spendera den tiden i Dalsland vore nästintill en hädelse. Naturen är som vackrast då och där. Syrenerna som blommar lite senare än hemma, havet av lupiner vid vägkanten och de sena solnedgångarna vid sjön. Barnen har alltid tjatat om att få åka till torpet. Bara torpet varje år och så mycket som möjligt. I år är det annorlunda, tiden för förändring har börjat. Tjejen vill inte följa med. Tjejen har en pojkvän och då kan man verkligen inte åka och sätta sig i en rysligt gammal stuga med en enda liten ful spegel, ingen dusch och dålig mobiltäckning!


Okej, killen får följa med då. till stället där vi backar tiden och stannar klockan. Där lugnet och semesterkänslan vill infinna sig, där vi alla sover på samma loft och trängs vid det lilla tvättfatet på kommoden i köket. Vi borstar tänderna ute, vi kissar ute, vi diskar ute och vi tvättar oss i sjöarna oavsett väder och vattentemperatur. Sjöbad i sommarregn kan vara riktigt härligt. Vädret är som det är, om solen skiner i andra delar av landet så kan man vara säker på att det regnar i Dalsland, jodå. Skulle det mot förmodan vara soligt så räkna med stark vind, men det är så det är. Gilla läget, ta det som det är och slappna av i det. Det är ju ändå semester.?

Man kan också spela badminton i ännu mer vräkregn, det har jag testat i år. Sommar är faktisk till för nya upplevelser, ju knäppare desto bättre minnesbild att plocka fram senare. När hunden behöver komma ut på promenad när regnet piskar som värst då kan man greppa parasollet som största skyddet. Det är ändå inte många man möter som skulle få chans att skratta åt en.

Det bästa barnen vet med sådana regniga dagar är att man kan få åka till godisfabriken i byn och köpa på sig massa gott att sedan sitta inne och mysa med framför brasan. Eftersom den här mamman också gillar sällskapsspel rätt skarpt så köper hon av tradition varje sommar ett nytt spel. I år blev det "Ticket to ride" - Europaupplagan. Vi spelar det och "Svea rike", äter godis och snax och vissa av oss blir lite tjockare av det.


Det är ute på sjön den där riktiga semestersucken kommer. Ni vet så där när man känner sig så avkopplad och lugn att allt annat försvinner i en enda djup utandning. Det är ingen stor vräkig båt, inget stort, dånande hav men upplevelsen desto större. I den lilla ekan på den stilla sjön där är jag ledig.

Hoppar i land på klipporna för sol mellan molnen, bad och simturer i det uppfriskande vattnet och så lite mat på det. Köttbullar och makaroner smakar aldrig så gott som på klipporna med första parkett på utsikten över sjön.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...